ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 300γραμ. μπισκότα της αρεσκείας σας
- 110γραμ. λιωμένο βούτυρο
Για τη μους:
- 530γραμ. τυρί κρέμα
- 180γραμ. ζάχαρη άχνη
- 250γραμ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.γ. βανίλια υγρή
- 120 ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
Για τη γκανάζ:
- 160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 125γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνουμε σε μια φόρμα κέικ αποσπώμενη 23 cm. Πατάμε τα μπισκότα με ένα κουτάλι και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη μους:
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπόλ βάζουμε την κρέμα τυρί με την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κάνουμε το τελευταίο ανακάτεμα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδης και αφράτη η μους.
Την ρίχνουμε πάνω απ’ τα μπισκότα στην φόρμα του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Για τη γκανάζ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε, προσοχή μη φουσκώσει. Όταν ζεσταθεί καλά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε ψιλοκομμένα κομματάκια. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βγάζουμε το γλυκό απ’ το ψυγείο και στρώνουμε τη γκανάζ από πάνω ομοιόμορφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και πάλι.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.