ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος σε κύβους
  • 10  λευκά μανιτάρια
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτηράκι λευκό γλυκό κρασί ή ξηρό
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • θυμάρι
  • 1 κ..σ σχινόπρασο ή μαϊντανό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε τις μπουκιές κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε και τινάζουμε καλά να φύγει το έξτρα αλεύρι.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και με ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά.  Όταν πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει στα τέσσερα, αν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο και βούτυρο.

Όταν θωρακιστούν τα μανιτάρια, ξαναβάζουμε τις μπουκιές κοτόπουλο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τον κουρκουμά και την μουστάρδα, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε την παρμεζάνα.

Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή μαϊντανό και τότε θα έχετε την πιο νόστιμη τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και μουστάρδα.