ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός, ξεχωριστά
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξηρό
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι
  • πιπερι καγιέν
  • 50 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο, το θυμάρι και τη ρίγανη.

Χτυπάμε καλά μέχρι να αναμειχθούν εντελώς όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Προαιρετικά αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο σκεπασμένο με μια ζελατίνα για μια ώρα.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Είναι πολύ σημαντικό να μην ανακατεύουμε συνέχεια, για να ψηθούν καλά όλες οι πλευρές.

Σβήνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.