ΥΛΙΚΑ

  • 1 πατάτα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 300 γραμ. κόκκινη κολοκύθα (ψίχα καθαρισμένη)
  • 5 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμ. γιαούρτι
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. λάδι τρούφας
  • Για το γαρνίρισμα
  • Γιαούρτι (1 κ.σ. για κάθε πιάτο)
  • λάδι τρούφας  (1 κ.σ. για κάθε πιάτο)
  • κολοκυθόσπορος (1 κ.σ. για κάθε πιάτο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια μέτριου μεγέθους.

Τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C.

Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φέτες και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά,το τζίντζερ, την πάπρικα και τον ζωμό, Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ δίνουμε βελουτέ υφή στη σούπα μας.

Σερβίρουμε απευθείας τη σούπα στα μπολ και γαρνίρουμε με έξτρα γιαούρτι, κολοκυθόσπορο και λάδι τρούφας.