ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμ. χαλβά με σοκολάτα
- 150 γραμ. ταχίνι ακατέργαστο
- 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 1 μικρό ζαχαρούχο γάλα (200 γραμ.)
- 500 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά και κρύα)
- 200 γραμ. αμύγδαλα
- 150 γραμ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 12′-15′ στους 200ºC στον αέρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε δύο δόσεις να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε να ντυθούν με καραμέλα και αδειάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει καλά.
- Τα σπάμε σε μικρά κομμάτια ή τα χτυπάμε στο γουδί χωρίς να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε το χαλβά με πιρούνι σε μπολ. Φροντίζουμε να μην έχει καθόλου κομμάτια.
- Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Λίγη λίγη και ανακατεύοντας απαλά τη προσθέτουμε στον χαλβά ενώ στη συνέχεια βάζουμε τα μισά καραμελωμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.
- Ντύνουμε με μεμβράνη μια μικρή φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το semifreddo.
- Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για να σφίξει.
- Αφήνουμε για 15′ σε θερμοκρασία δωματίου προτού σερβίρουμε.
- Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας.