ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. χαλβά με σοκολάτα
  • 150 γραμ. ταχίνι ακατέργαστο
  • 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 μικρό ζαχαρούχο γάλα (200 γραμ.)
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά και κρύα)
  • 200 γραμ. αμύγδαλα
  • 150 γραμ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε πρώτα τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 12′-15′ στους 200ºC στον αέρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε δύο δόσεις να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε να ντυθούν με καραμέλα και αδειάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει καλά.
  • Τα σπάμε σε μικρά κομμάτια ή τα χτυπάμε στο γουδί χωρίς να γίνουν σκόνη.
  • Λιώνουμε το χαλβά με πιρούνι σε μπολ. Φροντίζουμε να μην έχει καθόλου κομμάτια.
  • Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  • Λίγη λίγη και ανακατεύοντας απαλά τη προσθέτουμε στον χαλβά ενώ στη συνέχεια βάζουμε τα μισά καραμελωμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.
  • Ντύνουμε με μεμβράνη μια μικρή φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το semifreddo.
  • Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για να σφίξει.
  • Αφήνουμε για 15′ σε θερμοκρασία δωματίου προτού σερβίρουμε.
  • Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  • Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας.