ΥΛΙΚΑ

  • 2 στήθη Κοτόπουλου (φιλέτο) κομμένο σε κύβους των 3 εκ.300 γραμ.
  • Ρύζι Arborio
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμ. μαλακό τυρί
  • 150 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο τύπου Ολλανδίας
  • 1200 ml ζωμό κότας
  • 1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης διαλυμένο σε μισή κούπα χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Μαύρο χοντρό αλεσμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα 35 cm διαμέτρου βάζουμε το ελαιόλαδο.

Όταν το λάδι μας ανεβάσει θερμοκρασία βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για αλλά 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ του, βάζουμε το ζωμό του κοτόπουλου σταδιακά κουταλιά-κουταλιά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης.

Όταν το ριζότο μας χυλώσει και οι κόκκοι του ρυζιού είναι τελείως διαφανείς αποσύρουμε το ριζότο από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαλακό τυρί, την παρμεζάνα και τέλος το φρέσκο βούτυρο.

Απλώνουμε το ριζότο σε μεγάλο χαμηλό πιάτο και αραδιάζουμε από πάνω το ψητό κοτόπουλο (φιλέτο).

Πασπαλίζουμε τριμμένη παρμεζάνα και χοντρό αλεσμένο πιπέρι.

Σημείωση: Αν θέλετε το κοτόπουλο το ψήνετε ολόκληρο σε ένα τηγάνι και μετά το κόβετε σε φέτες και το βάζετε πάνω από το ριζότο.

(Φωτογραφία εξωφύλλου: iStock by Getty Images)