ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. τορτελίνια, βρασμένα
  • 300 γραμ. ανθός κουνουπίδι και  μπρόκολο, βρασμένα
  • 300 γραμ. μανιτάρια
  • 300 γραμ πεπερόνι (αλλαντικό) κομμένο σε κυβάκια
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 150 γραμ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 100 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 5 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα.

Βράζουμε τα τορτελίνια (ο χρόνος βρασμού αναγράφεται στη συσκευασία) και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιήθουν.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τορτελίνια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα μανιτάρια και το πεπερόνι.

Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και τα τυριά.

Καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και το θυμάρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάνε όλα τα υλικά παντού.

Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.