ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 5 τμχ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ φλ.ελαιόλαδο
  • 2κ.σ. κάπαρη
  • 10 τμx ελιές φιλεταρισμένες
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε τις πλυμένες πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό μέχρι πάνω και προσθέστε το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι και αλάτι.

Βράστε για 30 λεπτά περίπου απ΄την ώρα που θα πάρει βράση το νερό

Τρυπήστε με ένα μαχαιράκι να ελέγξετε αν έχουν μαλακώσει (προσοχή, να μη λιώσουν).

Στραγγίξετε τις πατάτες και αφήστε να κρυώσουν πολύ καλά και έπειτα κόψτε τις στη μέση κάθετα.

Στη συνέχεια ψιλοκόψτε όλα τα υλικά και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ ρίχνοντας και τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώστε τις πατάτες και ανακατέψτε όλα τα υλικά και βάλτε τη πατατοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και σερβίρετε κρύα.