ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα καλά στραγγισμένη
- 1½ φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. θυμαρίσιο μέλι
- 5 αυγά χτυπημένα
- 1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
- 2 πρέζες αλάτι
- 1/2 κ.γλ κανέλα
- ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι
- 1/2 φλ. μέλι για το σερβίρισμα
- λίγη κανέλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γλυκιά μυζηθρόπιτα με μέλι, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε, μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.
Ψήνουμε στους 180ο C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160ο C στη μεσαία σχάρα. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.