ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 750 γραμ. φράουλες
- 1 κεσεδάκια γιαούρτι 200 γραμ.
- 8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για αυτή τη συνταγή αρχικά διαλέγουμε ώριμες, γερές και κατακόκκινες φράουλες. Τις καθαρίζουμε από το κοτσανάκι , τις πλένουμε και τις αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή μέχρι να κάνει απαλές κορυφές για το παγωτό φράουλα.
Προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι και την ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας.
Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα και το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί καλά και να παγώσει.
Μπορούμε φτιάξουμε το παγωτό με ή χωρίς παγωτομηχανή με την ακόλουθη διαδικασία. Το χτυπάμε με μίξερ χειρός, το παγώνουμε 30΄και επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την διαδικασία.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο παγωτό φράουλα 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1/2 κ.σ αλεσμένα μπαχαρικά (αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο ή λίγο τζίντζερ).
Υπολογίστε ότι απαιτείται χρόνος παγώματος 12 ώρες.