ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κολοκύθα (καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμ. γραβιέρα
  • 200 γραμ. παρμεζάνα
  • 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας με διάφορα ξερά μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, ματζουράνα)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 λουκάνικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τα κυβάκια κολοκύθας στο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε μέσα τα κυβάκια της ψημένης κολοκύθας, την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα για muffin.

Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τα τυριά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.

Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές φέτες και βάζουμε μέσα σε κάθε muffin(μάφιν) ένα κομμάτι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα muffins και να ψηθούν μέχρι μέσα.

Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.