ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 1 /2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 /2 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1 /2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. ξύδι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μαγιά στιγμής
  • 200 γραμ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση

  • 1 ώριμη και σφιχτή ντομάτα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 100 γραµ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γραμ. μιξ τριμμένων τυριών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα αφράτα μπουρεκάκια ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα τη γέμιση και μετά τη ζύμη.

Για τη γέμιση

  • Καθαρίζουμε την ντομάτα από τη φλούδα και την κόβουμε στη μέση.
  • Ζουλάμε να φύγουν όλα τα υγρά και την ψιλοκόβουμε.
  • Την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στεγνώσει.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
  • Βάζουμε σε μπολ τη ντομάτα, την πιπεριά, τα τυριά, τη φρέσκια ρίγανη ή αποξηραμένη και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την εύκολη ζύμη μαγιάς για τα μπουρεκάκια χωρίς μίξερ και φούσκωμα.

Για την ζύμη

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε μέχρι διαλυθούν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας.
  • Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, τη χωρίζουμε σε 12 ομοιόμορφα μπαλάκια, μεγέθους ενός μεγάλου καρυδιού.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και λαδερή.
  • Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι ζύμης στα χέρια μας και το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει και να γίνει σαν χοντρό φύλλο.
  • Γεμίζουμε με λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά το μπουρεκάκι τσιμπώντας τις ενώσεις να σφραγιστεί μέσα η γέμιση.
  • Βάζουμε τα μπουρεκάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα τοποθετούμε αραιά μεταξύ τους και αλείφουμε με ασπράδι αυγού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 150°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.