ΥΛΙΚΑ
- 1 μπούτι (περίπου 3 κιλά) γουρουνόπουλο (με την πέτσα)
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- κομμένο σε φέτες
- 1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
- 2 πορτοκάλια (χυμός)
- 2 λεμόνια (χυμός)
- 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το χοιρινό μπούτι, τρυπώντας με μυτερό μαχαίρι την πέτσα και μπήγουμε τις φέτες σκόρδου. Αλατοπιπερώνουμε καλά το μπούτι και το βάζουμε σε ρηχό ταψί ή λαμαρίνα.
Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220ο C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 30΄, να ροδίσει. Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180ο C και σκεπάζουμε καλά το μπούτι (με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30΄. Τότε αλείφουμε το μπούτι με το μέλι, το περιχύνουμε με τους χυμούς, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30΄.
Αλείφουμε συχνά το μπούτι με τα υγρά του ταψιού. Όταν ψηθεί το αφήνουμε σκεπασμένο για 20΄, να ανακτήσει τους χυμούς που βγαίνουν στην επιφάνεια με τη μορφή φυσαλίδων. Το σερβίρουμε ολόκληρο και κόβουμε φέτες στο τραπέζι.