Ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέϊκ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο μια λιχουδιά εύκολη και γρήγορη, που έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με απλά υλικά. Ιδανικό για snack, για το γραφείο και το σχολείο για τα παιδιά αλλά και για brunch.
23.05.2021 | 12:08
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ ελαιόλαδο απαλό ή καλαμποκέλαιο
1/2 φλ γιαούρτι
1/2 φλ τρίμματα φέτας
3 μεγάλα αυγά
1-1/3 φλ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. σουσάμι προαιρετικά
λίγο βούτυρο ή λάδι για τη φόρμα
λίγο αλεύρι για τη φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ 24×10εκ ή φόρμα μικρή μιας χρήσεως 23εκ.
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τα αυγά και με σύρμα ή μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν για 1-2’.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των υγρών υλικών.
Σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε να ενωθούν και στο τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας και αν θέλετε λίγο πιπέρι.
Αδειάζουμε το κέικστη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160Ο C στην μεσαία σχάρα για περίπου 45’ μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει.
Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10’ και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.