Συνταγή για αλμυρό κέϊκ
23.05.2021 | 12:08
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 φλ ελαιόλαδο απαλό ή καλαμποκέλαιο
- 1/2 φλ γιαούρτι
- 1/2 φλ τρίμματα φέτας
- 3 μεγάλα αυγά
- 1-1/3 φλ αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 κ.σ. σουσάμι προαιρετικά
- λίγο βούτυρο ή λάδι για τη φόρμα
- λίγο αλεύρι για τη φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ 24×10εκ ή φόρμα μικρή μιας χρήσεως 23εκ.
- Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τα αυγά και με σύρμα ή μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν για 1-2’.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των υγρών υλικών.
- Σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε να ενωθούν και στο τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας και αν θέλετε λίγο πιπέρι.
- Αδειάζουμε το κέικ στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160Ο C στην μεσαία σχάρα για περίπου 45’ μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει.
- Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10’ και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.