ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 φλ ελαιόλαδο απαλό ή καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλ γιαούρτι
  • 1/2 φλ τρίμματα φέτας
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1-1/3 φλ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ. σουσάμι προαιρετικά
  • λίγο βούτυρο ή λάδι για τη φόρμα
  • λίγο αλεύρι για τη φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ 24×10εκ ή φόρμα μικρή μιας χρήσεως 23εκ.
  • Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τα αυγά και με σύρμα ή μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν για 1-2’.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των υγρών υλικών.
  • Σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε να ενωθούν και στο τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας και αν θέλετε λίγο πιπέρι.
  • Αδειάζουμε το κέικ στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160Ο C στην μεσαία σχάρα για περίπου 45’ μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει.
  • Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10’ και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.