ΥΛΙΚΑ
- 2 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 /4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ αλεύρι
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- λίγο φασκόμηλο
- 2 κ.σ σταφίδα μαύρη
- 1/4 φλ. βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ.σ κρύο βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη ριγανάδα
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
- λίγη ρίγανη αποξηραμένη
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο βαλσαμικό ξύδι
- ανθό αλατιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το συκώτι στο τηγάνι
Για να φτιάξουμε το βενετσιάνικο συκώτι στο τηγάνι, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια για 10΄να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Πανάρουμε τις λωρίδες συκώτι. Τις τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τις προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο να αρωματιστεί λίγο και το αφαιρούμε. το μπαλσάμικο.
Τηγανίζουμε το συκώτι για 2-3΄από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το μαλσάμικο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε πάνω στη ριγανάδα.
Για τη ριγανάδα
Φρυγανίζουμε το ψωμί στο φούρνο ή στη σχάρα μέχρι να ροδίσει.
Χτυπάμε το λάδι με το μπαλσάμικό, ραντίζουμε το ψωμί, πασπαλίζουμε ρίγανη και ανθό αλατιού και σερβίρουμε το συκώτι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω στη ριγανάδα.