Αυγά με ντομάτα και φέτα, στραπατσάδα, καγιανάς ή κοσκοσέλα. Ένα πιάτο, που το λατρεύουμε και το συναντάμε την περίοδο του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα με παραλλαγές.
ΥΛΙΚΑ
• 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
• 6 αυγά
• 1/4 κούπας ελαιόλαδο
• 1/2 κούπας τρίμματα φέτας
• αλάτι
• πιπέρι
• φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
• φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε τα αυγά στραπατσάδα (καγιανάς), πρώτα αποφλοιώνουμε τις ντομάτες περνώντας τη λάμα του μαχαιριού πάνω στην ντομάτα, σαν να την ξυρίζουμε χωρίς να την κόβουμε, έτσι βοηθάμε τη φλούδα να φύγει εύκολα. Έπειτα χαράζουμε λίγο την ντομάτα και τραβάμε τη φλούδα. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρεδάκια.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες για περίπου 10΄ ώστε να πιουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις ντομάτες με το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε, διαλύοντας το μείγμα, και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Δεν παραψήνουμε την στραπατσάδα γιατί στεγνώνει.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr