ΥΛΙΚΑ

  •     250 γραμ. μαργαρίνη
  •     450 γραμ. νερό
  •     300 γραμ. σταφίδες ανάμεικτες ξανθές και μαύρες
  •     2 κ..γλ. κοφτά κανέλα
  •     1 κ.γλ. κοφτό μοσχοκάρυδο
  •     1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
  •     400 γραμ. ζάχαρη
  •     400 γραμ αλεύρι
  •     1 κ.γλ. σόδα
  •     ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •     200-250 γραμ. vegan σοκολάτα ψιλοκομμένη
  •     2 κ.γλ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το νερό, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε ίσα που να κοχλάζει για 10΄από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι μπαχαρικών για τη σταφιδόπιτα να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Βουτυρώνουμε ταψί μακρόστενο 22×33εκ.

Ρίχνουμε στο σιρόπι το αλεύρι με τη σόδα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί το μείγμα. Δεν το δουλεύουμε πολύ.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, μπήγουμε τα κομμάτια σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 55′.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να κόψουμε σε κομμάτια.

Αχνίζουμε ελαφρά όταν κρυώσει η σταφιδόπιτα.