Πτι-μπερ γεμιστά με σοκολάτα, που είναι και υγιεινά αφού δεν περιέχουν χρωστικές και συντηρητικά.
ΥΛΙΚΑ
• 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
• 200 γραμ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 αυγό
• 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
Γέμιση
• 200 γραμ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
• 180 γραμ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπισκότα
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ (με το φτερό) έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 2-3 ώρες. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά μήκους 5 εκ.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την γέμιση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει την αποσύρουμε. Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αν χρειαστεί, τοποθετούμε το μπολ πάνω από μπεν μαρί. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
Στη συνέχεια αλείφουμε με αυτό τα μισά μπισκότα. Τέλος, σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.steliosparliaros.gr