ΥΛΙΚΑ
- 2 καλαμάρια ή θράψαλα
- 150γραμ. κινόα
- 1 μαρούλι
- 1 λόλα πράσινη
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 φινόκιο
- ½ πιπεριά κόκκινη
- ½ πιπεριά πράσινη
- 1 κ.σ. χυμό τζίντζερ
- 1 λεμόνι χυμό
- 1κ.σ. μέλι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 ντοματίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε απ’ τον ψαρά μας να μας καθαρίσει τα καλαμάρια. Αλατίζουμε, λαδώνουμε και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά -σχάρα ή σχαροτήγανο- για ενάμιση λεπτό απ’ την κάθε πλευρά. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες σαν σπαγγέτι τα καλαμάρια μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη, τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμόνι και ρίγανη.
Για τη σαλάτα
Ξεπλένουμε σε άφθονο κρύο νερό τη κινόα βάζοντας τη σε ένα σουρωτήρι.Τη ρίχνουμε σε βραστό νερό και βράζουμε για 15- 20 λεπτά. Η κινόα είναι έτοιμη όταν σκάσει ένα λευκό κομμάτι απ’ το εσωτερικό της, τη σουρώνουμε και την κρυώνουμε καλά. Πλένουμε τα λαχανικά μας, ψιλοκόβουμε πιπεριές, κρεμμυδάκι φρέσκο, φινόκιο σε φέτες λεπτές. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον χυμό λεμόνι, το μέλι, τον χυμό τζίντζερ (τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη, σουρώνουμε και παίρνουμε μόνο τον χυμό του) το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε με τα χέρια μας το μαρούλι, τη λόλα, τα ντοματίνια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ντρέσινγκ με το λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σερβίρουμε σε 2 πιάτα και από πάνω βάζουμε το κομμένο καλαμαράκι.