Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 6-8 λεπτά

Για 2 άτομα

ΥΛΙΚΑ

• 12 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο

• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

• 3 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι

• 2 κουταλιές μέλι

• 2 κουταλιές βούτυρο

Για την σαλάτα:

• 2 μικρά αγγουράκια

• 120 γραμμάρια ραπανάκια

• 4 κουταλιές δυόσμο χοντροκομμένο

• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

• Χυμό από ½ λεμόνι

• 1 κουταλιά λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι

Για το dip:

• 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα

• 80 γραμμάρια μουστάρδα με μέλι

• 4 κουταλιές ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε την λευκή κρέμα βαλσαμικού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα αγγουράκια και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού,  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip, το φρέσκο τυρί κρέμα, την μουστάρδα με μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Περνάτε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο σε μικρά μεταλλικά καλαμάκια. Τοποθετείτε ένα μεγάλο ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνετε τα σουβλάκια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές για συνολικά 6-8 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Μόλις γυρίσετε πρώτη φόρα τα σουβλάκια προσθέτετε το βούτυρο, σε μικρά κομμάτια, πάνω στα καλαμάκια κοτόπουλου να λιώσει.

Σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλο σε μία μεγάλη πιατέλα με το dip και την σαλάτα αγγουριού.