ΥΛΙΚΑ

  •     1.200 γραμ. μπρόκολο καθαρισμένο
  •     2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  •     2 κ.σ. ελαιόλαδο
  •     1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
  •     αλάτι
  •     φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •     4 φέτες προσούτο για το γαρνίρισμα
  •     γιαούρτι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα μπρόκολο βελουτέ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να γίνουν διάφανα για 2-3′.

Χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και κόβουμε τα κοτσάνια τους σε μικρά κομμάτια. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε τα υλικά με το ζωμό και σιγοβράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα αλέθουμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ κι αλατοπιπερώνουμε. Διατηρούμε τη βελουτέ σούπα ζεστή.

Σε λαμαρίνα, στρωμένη με λαδόκολλα, απλώνουμε τις φέτες προσούτο. Τις ψήνουμε στον αέρα στους 220ο C για 10΄, να γίνουν τραγανές. Τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν.

Μοιράζουμε τη μπροκολόσουπα βελουτέ σε βαθιά πιάτα και τρίβουμε με τα χέρια από πάνω το προσούτο. Εναλλακτικά σερβίρουμε με τραγανά κρουτόν. Συνοδεύουμε με γιαούρτι.