Η Άνοιξη είναι η εποχή των σπαραγγιών, αφού η συγκομιδή τους γίνεται συνήθως από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τον Ιούνιο.
Υπάρχουν τρεις τύποι σπαραγγιών, τα πράσινα, που είναι και τα πιο κοινά αλλά και τα πιο αρωματικά, τα λευκά με την πιο απαλή γεύση και πιο δύσκολη καλλιέργεια τους και τα μωβ τα πιο μικρά με την πιο φρουτώδη γεύση. Όποια ποικιλία και να διαλέξετε τα σπαράγγια είναι το ίδιο νόστιμα και ταιριάζουν, όπου κι αν τα βάλετε.
ΥΛΙΚΑ
• 300 γρ. σπαράγγια
• 25 γρ. βούτυρο
• 75 γρ. ζωμός κοτόπουλου
• 15 γρ. κρέμα γάλακτος
• 1 πατάτα
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτσάνι από τα σπαράγγια και αφαιρούμαι την εξωτερική μεμβράνη, που τα καλύπτει. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα που εν τω μεταξύ έχουμε ρίξει τον ζωμό. Ξεφλουδίζουμε την πατάτα, την κόβουμε στα τέσσερα και την βάζουμε κι αυτή στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και με ένα μπίμπερ πολτοποιούμε τα υλικά. Αν δεν έχετε μπίμπερ βάλτε την στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως ώστε η σούπα μας να είναι ζεστή.