ΥΛΙΚΑ

• 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

• 250 γραμ. βούτυρο σε κομμάτια

• 5 αυγά

• 150 γραμ. ζάχαρη

• 100 γραμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

• 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να γίνει το σουφλέ σοκολάτας τέλειο και ζουμερό, χρησιμοποιούμε μπεν μαρί. Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά, να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη-λίγη, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα, στα χτυπημένα αυγά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια και ισομοιράζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 9 με 10 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr