Μια συνταγή, που όταν την φτιάξετε και την σερβίρετε στους καλεσμένους σας, σίγουρα θα πάρετε τις καλύτερες κριτικές. Άσε που φτιάχνεται στο λεπτό και ταιριάζει υπέροχα με παγωτό.

ΥΛΙΚΑ

• 4 αυγά (2 ολόκληρα και 2 κρόκοι)

• 50 γραμ. ζάχαρη κρυσταλική

• 100 γραμ. πραλίνα φουντουκιού

• 20 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 αυγά. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια στα άλλα 2 αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ μόνο τους 2 κρόκους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για περίπου 3-4 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε την πραλίνα, το αλεύρι και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βουτυρώνουμε τις φόρμες και τις πασπαλίζουμε με κακάο για να μην έχει λευκά σημάδια το σουφλέ μας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθούν για 3 λεπτά και σερβίρουμε.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr