ΥΛΙΚΑ

• 1.200 γραμ. πατάτες

• 500 γραμ. κολοκυθάκια και καρότα (εναλλακτικά κολοκύθα κίτρινη)

• 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 1 πράσο ψιλοκομμένο

• 250 γραμ. φέτα

• 250 γραμ. ανθότυρο

• 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες

• 4 μεγάλα αυγά

• 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

• 500 γραμ. κρέμα γάλακτος

• άνηθο

• μαϊντανό

• 1/4 φλ. ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

• ψιλοκομμένες ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το εύκολο σουφλέ λαχανικών, τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα τυριά, το ζαμπόν, το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο σκεύος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε το σουφλέ λαχανικών σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει καλά και σφίξει.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες ντομάτες ή λίγη σάλτσα ντομάτας στο πιάτο.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr