ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα σολομού με πέτσα
- ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
- λίγο φρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο σουσάμι
- αβοκάντο
- σπανάκι baby
Για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ σόγια
- 1 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ τριμμένο τζίντζερ
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- λίγο τσίλι
- το χυμό από 1 λάιμ
- 1 κομμάτι lemon grass
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο πιο νόστιμος καραμελωμένος σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι, μαριναρισμένος με σόγια και μέλι.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ. Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού. Ανακατεύουμε να βραχεί με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30′ έως 12 ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε το σκόρδο από τη μαρινάδα. Βγάζουμε τον σολομό και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Ακουμπάμε το σολομό με την πέτσα στο τηγάνι και ψήνουμε για 3′ να κάνει κρούστα. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 2-3′ από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε να καραμελώσει και να πυκνώσει, να γίνει σάλτσα. Αποσύρουμε.
Βάζουμε ρύζι στο πιάτο, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι. Γαρνίρουμε με αβοκάντο και φύλλα σπανακιού ή σπανάκι σοτέ.