ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα σολομού με δέρμα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. χυμό τζίντζερ
  • 3 κ.σ. σόγια σος (soya sauce)
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ.λάιμ
  • 2 φρέσκο κρεμμύδι
  • Σουσάμι
  • Ρύζι μπασμάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε έτοιμο φιλέτα σολομού απ’ τον ψαρά μας με το δέρμα -γύρω στα 250 γραμ. το καθένα. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα βάζοντας το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σόγια, το μέλι και το λάιμ σε ένα σακουλάκι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια βάζουμε εκεί τα φιλέτα σολομού. Ανακατεύουμε λίγο να πάει παντού η μαρινάδα και τα βάζουμε ψυγείο για, περίπου, 30 λεπτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τον σολομό από την πλευρά του δέρματος. Μετά από 3-4 λεπτά τον γυρίζουμε απ’ την άλλη πλευρά και τότε ρίχνουμε την μαρινάδα που μας έχει μείνει στο σακουλάκι. Αφήνουμε να γλασάρει λίγο η σάλτσα μας και αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά. Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι. Σερβίρουμε στο πιάτο ρύζι μπασμάτι, δίπλα τον σολομό και περιχύνουμε με την σάλτσα. Προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.