ΥΛΙΚΑ

• 250 γραμ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο

• 200 γραμ. μαργαρίνη

• 100 γραμ. στέβια κρυσταλλική

• 2 βανίλιες

• 2 πρέζες αλάτι

• 3 αυγά χτυπημένα

• 150 γραμ. φουντούκια ψιλοαλεσμένα

• 150 γραμ. καρύδια ψιλοαλεσμένα

• 100 γραμ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

• κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα

Για την επικάλυψη σοκολάτας

• 100 γραμ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο

• 125 γραμ. γάλα καρύδας πλήρες

• 1 κ.γλ στιγμιαίο καφέ 1 κ.σ νερό

• 1 κ.γλ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί ή σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις λιώσουν και προσθέτουμε τη στέβια, τις βανίλιες και το αλάτι. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πέσει θερμοκρασία.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, φουντούκια, καρύδια και δαμάσκηνα και απαλά ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε τετράγωνο ή μακρόστενο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 30΄ να σταθεροποιηθεί το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη

Ρίχνουμε στον καφέ το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη, το γάλα καρύδας, τον καφέ και το μέλι. Αφήνουμε να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βγάζουμε το γλυκό σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα. Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε σαλτσιέρα. Σερβίρουμε σε κομμάτια περιχύνοντας κάθε κομμάτι με έξτρα σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα. Αχνίζουμε με λίγη στέβια σκόνη.

Για περισσότερα μπείτε στο www.argiro.gr