ΥΛΙΚΑ
• 1½ φλ. ζάχαρη
• 3/4 φλ. κακάο κοσκινισμένο
• 2 ½ κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
• 1½ φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
• 1 πρέζα αλάτι
• 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
• 3/4 φλ. γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
• 2 βανίλιες
• 1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
• 3/4 φλ. ψιλοκομμένη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας
• 1½ φλ. βραστό νερό
• 2 κρόκους αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το φανταστικό γλυκό «Σοκολατένιος παράδεισος», κάτι ανάμεσα σε σουφλέ σοκολάτας και υγρή σοκολατόπιτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις. Θα ψήσουμε στην τελευταία σχάρα.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα τετράγωνο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε σε μικρό μπολ τη μισή ζάχαρη με το μισό κακάο και τα αναμειγνύουμε με κουτάλι.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το υπόλοιπο κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε με σύρμα σε μπολ τους κρόκους, τις βανίλιες, το κονιάκ, το γάλα, το βούτυρο. Προσθέτουμε το μείγμα αυγών στα στερεά υλικά με το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή κουτάλι. Προσθέτουμε την κομματιασμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και με κουτάλι στρώνουμε την επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη – κακάο και περιχύνουμε με το βραστό νερό. Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα ακριβώς για 25΄. Το αφήνουμε 10΄ να σταθεί και το σερβίρουμε χλιαρό, βγάζοντάς το με κουτάλι.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr