Σοκολατένιος κορμός με ταχίνι και κορν φλεϊκς
Ο food blogger coolartisan Γαβριήλ Νικολαίδης, μας δίνει μια γλυκιά συνταγή για έναν διαφορετικό κορμό καθώς συνδυάζει τη σοκολάτα με το ταχίνι και τα κορν φλεϊκς. Μία ιδανική συνταγή για ένα γευστικό γλυκό ακόμα και σε περιόδους νηστείας.
27.02.2021 | 08:01
Υλικά
- 450 γρ ταχίνι
- 200 γρ μέλι
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 300 γρ κορνφλέικς
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το μέλι στα μικροκύματα για 10 δευτερόλεπτα.
- Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Τεμαχιζουμε τη σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.
- Προσθέτουμε και τα κορνφλέικς και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στον πάγκο.
- Απλώνουμε το μείγμα εκεί πάνω και σχηματίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας ένα ρολό.
- Σφίγγουμε, καλύπτουμε γύρω γύρω και με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει.