ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα σοκολάτας
- 150 γραμ. ζάχαρη
- 100 γραμ. κορν φλάουρ
- 1 λίτρο γάλα
- 2 κρόκοι αυγών
- 60 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους)
- 160 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
Για την γκανάς
- 150 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
Για το στήσιμο
20 μπισκότα (της επιλογής σου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια ένταση και βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα.
Χτυπάμε καλά μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα.
Μόλις δούμε ότι έσφιξε βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Βάζουμε τα μισά μπισκότα στη βάση του ταψιού και απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού.
Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια περιχύνουμε το γλυκό.
Μεταφέρουμε την τούρτα στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 2 ώρες.