ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραµ. σοκολάτα 60%
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 30 ml ρούμι
  • 20 γραµ. βούτυρο
  • κακάο για επικάλυψη

Εκτέλεση

Για τα εύκολα σοκολατάκια με ρούμι και κακάο, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα.

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά.

Ρίχνουμε στην καυτή κρέμα την σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τέλος, ρίχνουμε το ρούμι και το βούτυρο σε κομμάτια. Ανακατεύουμε να λιώσει.

Στρώνουμε μεμβράνη σε τσέρκι 25 x 24 εκατ. και αδειάζουμε το μείγμα.

Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται σε κομμάτια.

Αναποδογυρίζουμε το μπλοκ σοκολάτας σε ξύλο κοπής και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τα σοκολατάκια.

Αν μαλακώσουν όση ώρα διαχειριζόμαστε τη σοκολάτα, αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ξανά.

Κοσκινίζουμε το κακάο σε δίσκο και βάζουμε τα σοκολατάκια. Πασπαλίζουμε με κακάο αχνίζοντας τα. Τινάζουμε το περιττό κακάο.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.