ΥΛΙΚΑ

  •  1 κιλό (500 γραμ. χοιρινός
  •   500 γραμ. αρνίσιος) κιμάς
  •   1 φλ. ψίχα ψωμιού
  •   2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
  •   1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •   1 κ.γλ. κανέλα
  •   Αλάτι,  πιπέρι
  •   4 μπόλιες ή πάνες (σκέπη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε την παραδοσιακή συνταγή για σεφταλιά ψητή στη σχάρα, πλένουμε πρώτα πολύ καλά τις μπόλιες μέσα σε μια λεκάνη με νερό, ξίδι και αλάτι και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Τυλίγουμε με την μπόλια (σαν τα ντολμαδάκια) και ψήνουμε στα κάρβουνα.

Καλή σας όρεξη!