Αυτή η συνταγή για σαρλότ με φράουλες, είναι η πιο εύκολη τούρτα με σαβαγιάρ, το ωραιότερο ανοιξιάτικο γλυκό για γιορτές και γενέθλια, αλλά και για όλες τις περιστάσεις.
ΥΛΙΚΑ
• 250 γραμ. μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους
• 2 κ.σ. κονιάκ
• 1/2 φλ. νερό
• 1/2 φλ. ζάχαρη
• 600 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
• 300 γραμ. ανθότυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
• 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
• 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ δίχρωμα βανίλια σοκολάτα
• 500 γραμ. φρέσκες ώριμες και γερές φράουλες
Για το γαρνίρισμα
• φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάμε 1/2 φλ. από τη μαρμελάδα και βάζουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νερό να αραιώσει.
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και με σύρμα τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι μαρμελάδα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Η κρέμα πρέπει να είναι λεία και απαλή. Παίρνει ελαφρά ροζ χρώμα. Χτυπάμε με μίξερ χειρός την παγωμένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα στα τυριά, απαλά ανακατεύουμε να αραιώσει και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη. Ανακατεύουμε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα να ενωθούν τα δύο μείγματα.
Βουτυρώνουμε φόρμα 22 εκ. (δαχτυλίδι). Ντύνουμε γύρω-γύρω με σαβαγιάρ και τη βάση της φόρμας. Αλείφουμε τη βάση και τα μπισκότα στο πλάι με ένα πινέλο με την υγρή μαρμελάδα. Κόβουμε στη μέση τις μισές φράουλες. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα στη φόρμα. Κάνουμε μια στρώση μπισκότα, αλείφουμε με μαρμελάδα και κάνουμε μια στρώση κομμένες φράουλες. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στην τούρτα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο 5-6 ώρες.
Για να σερβίρουμε την τούρτα σαρλότ γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της με κατακόκκινες φράουλες και φύλλα δυόσμου. Ρίχνουμε στην επιφάνεια του γλυκού ζάχαρη άχνη. Αν βιάζεστε να την απολαύσετε, παγώστε την για λίγο στην κατάψυξη απλά να σταθεροποιηθεί.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr