ΥΛΙΚΑ
- Για ένα τσέρκι 16cm χρειαζόμαστε:
- 150 γραμ. κόκκινα φραγοστάφυλα (συν επιπλέον για στόλισμα)
- 20 – 25 μπισκότα σαβαγιάρ
- 500γραμ. τυρί mascarpone
- 400ml φυτική κρέμα
- 100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική για το σιρόπι συν 100 γραμ. για τη σαντιγί
- κόκκους από έναν λωβό βανίλιας
- 1κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι φραγκοστάφυλου. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα φραγκοστάφυλα μαζί με 100γραμ. ζάχαρη και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσουν λίγο. Στραγγίζουμε το σιρόπι αφαιρώντας τα κουκούτσια. Προσθέτουμε στο καθαρό σιρόπι, κι όσο είναι ζεστό, τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί μαζί με τη φυτική κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι φραγκοστάφυλου στο ένα από τα παραπάνω μείγματα και ανακατεύουμε καλά. Έτσι έχουμε ένα ρόζ και ένα λευκό μείγμα.
Σε ένα τσέρκι τοποθετούμε κυκλικά τα μπισκότα σαβαγιάρ, για να σταθούν βάζουμε λίγο από το ροζ μείγμα κρέμας κάτω από τα μπισκότα. Καλύπτουμε με μπισκότα την υπόλοιπη βάση. Πάνω από τα μπισκότα απλώνουμε πρώτα το ροζ μείγμα και από πάνω το λευκό. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Στολίζουμε με τα φραγκοστάφυλα που έχουμε κρατήσει. Αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά και σερβίρουμε το γλυκό μας.