ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
• 1/2 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
• 600 γραμ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο
• 1 τρυφερό μαρούλι χοντροκομμένο
• 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
• 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Για τη Caesar σως
• 1 βιολογικό αυγό
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 4 φιλέτα αντσούγιας
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
Ξεκινάμε τη σαλάτα του Καίσαρα, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Χτυπάμε με πιρούνι σε ένα μπολ το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Βουτάμε μέσα τις φέτες μπαγκέτας και απ’ τις 2 πλευρές να λαδωθούν καλά και τις αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10΄και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στην γκριλιέρα ή στο φούρνο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κοτόπουλο σούβλας (το στήθος μόνο). Στη συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το μισό κοτόπουλο, τα μισά κρουτόν, το μισό κρεμμύδι, όλο το μαρούλι, το μισό τυρί και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά μοιράζοντάς τα. Στο τέλος περιχύνουμε τη σίζαρ σως.
Για τη Caesar σως
Στο μπλέντερ ρίχνουμε το αυγό, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Με το μπλέντερ σε λειτουργία ρίχνουμε λίγο-λίγο και το ελαιόλαδο, όπως όταν κάνουμε την μαγιονέζα.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr