ΥΛΙΚΑ
• 1 τρυφερό μαρούλι
• 1/2 iceberg
• 100 γραμ. ψιλάφρέσκα φασολάκια
• 10 τοματίνια
• 8 baby βρασμένες πατάτες με τη φλούδα τους
• 2 αυγά βρασμένα και κομμένα στη μέση
• 10 ελιές Καλαμών
• 2 φιλέτα φρέσκου τόνου
• φύλλα μαϊντανού
• φύλλα βασιλικού
Για το ντρέσινγκ
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 2 φιλέτα αντζούγιας
• 1 κ.γ. μέλι
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• χυμό από 1 λεμόνι
• 1 κ.σ βαλσαμικό ξύδι
• λίγο αλάτι
• λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα νισουάζ με τόνο, καθαρίζουμε τα τρυφερά φασολάκια και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά. Τα βγάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό, για να κοπεί ο βρασμός τους και να διατηρήσουν το καταπράσινο χρώμα τους. Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Αλείφουμε με λίγο ντρέσινγκ τα φιλέτα τόνου, και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Κόβουμε τα λαχανικά (μαρούλι και iceberg) για τη σαλάτα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πατάτες, τα φασολάκια, τις ελιές τα αυγά και τα βότανα. Κόβουμε τα φιλέτα τόνου σε λεπτά κομμάτια, τα προσθέτουμε στη σαλάτα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοψημένο τραγανό ψωμί.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr