ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμ. διάφορες πράσινες σαλάτες
  • 1 πορτοκάλι σαγκουίνι (φιλέτο)
  •  2 κ.σ. σπόρους όπως κολοκυθόσπορο – ηλιόσπορο κλπ
  •  2 κ.σ. αποξηραμένο κράνμπερι
  •  1/2 καθαρισμένο ρόδι
  •  100 γραμ. μανούρι σε κυβάκια

Για τη σως

  •  1/4 φλ. ελαιόλαδο
  •  ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (ακέρωτο)
  •  χυμός από 1 πορτοκάλι
  •  1 κ.γλ. ζάχαρη ή μέλι
  •  1 κ.γλ. μουστάρδα
  •   1 κ.γλ. βαλσαμικό ξίδι
  •   αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πράσινη σαλάτα

Στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά στη σαλατιέρα που θα σερβίρουμε την πράσινη σαλάτα με φρούτα.

Προσθέτουμε το φιλέτο πορτοκαλιού, τους σπόρους, το κράνμπερι ή τις σταφίδες, το ρόδι και το μανούρι.

Για τη σως βινεγκρέτ

Σε ένα μπρίκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά τον συμπυκνώνουμε, δηλαδή βράζουμε να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του. Αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το balsamico και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και με το σύρμα χτυπάμε να πυκνώσει.

Περιχύνουμε την πράσινη σαλάτα με φρούτα, με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.