Είναι μία πλήρης πρωτεΐνη με πολλαπλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία με καταγωγή από την Νότια Αμερική και βασική διατροφή των Ίνκας. Υπάρχει σε τέσσερις εκδοχές λευκή, κόκκινη, μαύρη και μπλε με τις ίδιες ιδιότητες. Μια σαλάτα λοιπόν με κινόα και κοτόπουλο θα σας χορτάσει, θα πάρετε ενέργεια και σίγουρα καλά θρεπτικά συστατικά!
ΥΛΙΚΑ
• 1 φλ. κινόα
• 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
• 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
• 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
• 1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
• 300 γραμ. πολύ τρυφερά μικρά φύλλα από σπανάκι
• 1 ματσάκι ρόκα
• 2 κ.σ. μαϊντανό
• 2 κ.σ. δυόσμο
• 10 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
• 150 γραμ. μανούρι σε τρίμματα
Για τη σως
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• λίγες σταγόνες ξίδι
• αλάτι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς ετοίμασε το μενού του Αγίου Βαλεντίνου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα με κινόα και κοτόπουλο, ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό και τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 12-15΄ μέχρι να σκάσει η κινόα. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες τοποθετούμε το φιλέτο. Το χτυπάμε να πλατύνει όσο περισσότερο γίνεται. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το φιλέτο, για 3-4΄ από την κάθε πλευρά. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε την κινόα και το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από το μανούρι. Τέλος, χτυπάμε τα υλικά για τη σως, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερα στο www.argiro.gr