ΥΛΙΚΑ

• 1 φλ. κινόα

• 1/2 κ.γλ. κύμινο

• 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή

• λίγο αλάτι

• 1 κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)

• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)

• 4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές (ψιλοκομμένες)

• 1 αγγούρι με τη φλούδα του (σε καρεδάκια)

• 2 κίτρινες πιπεριές (κομμένες σε μικρά καρέ)

• 1 ματσάκι μαϊντανό

• ελαιόλαδο

• χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πικάντικη σαλάτα κινόα, ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, πολύ καλά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό.

Τη βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2 φλ. νερό, τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι. Βράζουμε για 15΄σε χαμηλή φωτιά να φουσκώσει και να σκάσει. Τη στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Ψιλοκόβουμε τα βότανα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και την κινόα.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά και παγώνουμε τη σαλάτα πριν σερβίρουμε.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr