ΥΛΙΚΑ
- 2 τρυφερά iceberg
- 1 ξινόμηλο
- 1 καρότο
- 2 κ.σ σταφίδες ξανθές
- 2 κ.σ καρύδια
- 100 γραµ. τρίμματα μπλε τυριού
Για το blue cheese dressing
- 150 γραµ. μπλε τυρί
- 1 κ.σ μαγιονέζα
- 1/4 φλ. ξινόγαλο ή γιαούρτι
- 3-4 σταγόνες ξύδι
- 1/3 σκ. σκόρδου (πολτοποιημένο)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τραγανή σαλάτα iceberg με ντρέσινγκ blue cheese, πρώτα φτιάχνουμε το ντρέσινγκ. Θρυμματίζουμε το μπλε τυρί σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα λιώνουμε με πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ για πιο βελούδινο αποτέλεσμα. Αφήνουμε το ντρέσινγκ στο ψυγείο να παγώσει.
Στη συνέχεια κόβουμε το τραγανό iceberg σε μεγάλες μπουκιές και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, το καρότο χοντροτριμμένο και τις σταφίδες.
Περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ κι ανακατεύουμε. Στήνουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τα τρίμματα μπλε τυριού.