ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. ρύζι καστανό (για πιλάφι) βρασμένο
  • 2 αγγουράκια με τη φλούδα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 1 φλ. αρακάς βρασμένος
  • 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο ή τρία λουκάνικα γαλοπούλας
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τη σως γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα light
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρύα ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο, κόβουμε τα αγγουράκια σε καρέ. Χοντροτρίβουμε τα καρότα (ή τα ψιλοκόβουμε). Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες και το ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε όλα μαζί σε βαθιά σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι και το βρασμένο ρύζι.

Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το προσθέτουμε στη σαλάτα.