Με τη μαστίχα και την κανέλα η γεύση δε είναι συγκλονιστική. Το σερβίρει μάλιστα σαν επιδόρπιο στο εστιατόριο της «Παπαδάκης» στο Κολωνάκι αλλά και στο πρωινό του ομώνυμου οικογενειακού ξενοδοχείου στην Πάρο.
ΥΛΙΚΑ
• 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 φλ. νερό
• 1/2 φλ. ζάχαρη
• 5 φλ. φρέσκο γάλα
• 1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε το παραδοσιακό ρυζόγαλο, βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουερ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr