Με αυτή την εύκολη συνταγή σίγουρα θα αξιοποιήσετε ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας, αλλά και το κρέας που σας έμεινε. Φτιάξτε το εύκολα και γρήγορα, μεταμορφώνεται σε ένα νέο αχνιστό πεντανόστιμο πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

• 2 φλ. καστανό ρύζι βρασμένο

• 3 κ.σ. σουσαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)

• 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα

• 1 κόκκινη πιπεριά

• 1 φλ. χοιρινό μαγειρεμένο (κομμένο σε λεπτές φέτες ή ψιλοκομμένες φέτες καπνιστό χοιρινό (εμπορίου)

• 2 αυγά

• 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• 1 κ.σ σουσάμι

• 1 κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκομμένο)

• λίγες φύτρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κινέζικο ρύζι στο τηγάνι με αυγό και λαχανικά, ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το σουσαμέλαιο. Σοτάρουμε την πιπεριά με το ψιλοκομμένο πράσο για 3-4΄, μέχρι να γίνει διάφανο το πράσο. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και το χοιρινό και ανακατεύουμε πολύ καλά κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού. Σπάμε εκεί μέσα τα αυγά.

Με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε πρώτα στο κέντρο και σιγά σιγά προς τα έξω, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια, το πιπέρι το φρέσκο κρεμμύδι, το σουσάμι και τις φύτρες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr