ΥΛΙΚΑ

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1/2 κιλό γαρίδες

• 6-8 σπαράγγια τρυφερά (μικρά και καταπράσινα)

• 5 φλ. ζεστό ζωμό γαρίδας ή λαχανικών

• 4-5 στήμονες σαφράν

• 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

• 1 ½ φλ. ρύζι αρμπόριο

• 1 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

• 2 κ.σ. βούτυρο

• 1/3 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

• λίγα τρυφερά σπαράγγια για το γαρνίρισμα των πιάτων

• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ριζότο με γαρίδες, κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2-3 εκ. Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές σούπας λάδι και ροδίζουμε τις γαρίδες με τα σπαράγγια για 2-3′. Τα βγάζουμε σε μπολ. Κρατάμε μερικές κορυφές σπαραγγιών για το γαρνίρισμα.

Σε 1/2 φλιτζάνι καυτό ζωμό ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά. Σε δυνατή φωτιά και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με προσοχή να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας να γυαλίσει.

Ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό, κάθε φορά που προσθέτουμε πρέπει προηγουμένως να έχει πιει όλα τα υγρά του.

Στη μέση του ριζότο ρίχνουμε το ζωμό με το σαφράν. Όταν χυλώσει γύρω-γύρω και στη μέση παραμένει al dente, ύστερα από περίπου 20-25′, ρίχνουμε ξανά στο ριζότο τις γαρίδες και τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1′.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο με το τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι  να χυλώσει η κρέμα.

Αμέσως σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με τα ολόκληρα σπαράγγια  και λίγη παρμεζάνα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr