ΥΛΙΚΑ

• 5 πράσα

• 1 κρεμμύδι ξερό

• 400 γρ φέτα

• 4 αυγά

• 1 φλιτζάνι γάλα

• 2 κ.σ. σιμιγδάλι

• 1/2 μάτσο άνιθο

• 1/2 μάτσο δυόσμο

• 12 φύλλα κρούστας (1 πακέτο φύλλο κρούστας. Μερικά πακέτα έχουν 10 και άλλα 12 φύλλα. Σε κάθε περίπτωση εσείς θα βάλετε τα μισά στη βάση και τα άλλα μισά πάνω από τη γέμιση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές φέτες και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα πράσα με το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από τα μαγειρεμένα πράσα. Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, το δυόσμο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 30 x 40 εκ. Bάζουμε στη βάση το πρώτο φύλλο και συνεχίζουμε για τα επόμενα 5 λαδώνοντας καλά κάθε φορά. Βάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού. Τέλος, βάζουμε τα άλλα 6 φύλλα κρούστας λαδώνοντας καλά ενδιάμεσα. Χαράζουμε τα κομμάτια, προσέχοντας να μην χαράξουμε τα φύλλα στη βάση γιατί έτσι δεν θα ψηθεί σωστά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα. Τα τελευταία 15 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για  να πάρει χρώμα η πίτα μας.

Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis

Για περισσότερα, μπείτε στο www.collartisan.gr