Κι αν αποφασίσετε να την φτιάξετε μόνη σας, σίγουρα θα κλέψετε τις εντυπώσεις αν προσθέσετε τα κατάλληλα υλικά. Για να απολαύσετε ακαταμάχητη γεύση προσθέστε speck και μανιτάρια. Το speck είναι είδος αλλαντικού με μυρωδικά και μπαχαρικά, μια σπεσιαλιτέ της περιοχής Αlto Adige της Βόρειας Ιταλίας.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
• 400 γρ ζύμη για πίτσα
• 250 γρ. μοτσαρέλα
• λευκή buffala
• 150 γρ. speck κομμένο σε λεπτές φέτες
• 4 κουτ. Σούπας μανιτάρια σε ελαιόλαδο
• 4 κουτ. Σούπας χυμό ντομάτας
• 3 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τον χυμό ντομάτας και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε τη μοτσαρέλα και τα μανιτάρια. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους. Κρατάμε ξεχωριστά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240Ο C και με αλευρωμένο πλάστη απλώνουμε τη ζύμη σε στρογγυλό αντικολλητικό χαρτί, διαμέτρου 30 εκατοστών. Ανασηκώνουμε την άκρη της ζύμης γύρω-γύρω και τοποθετούμε σε ανάλογο ρηχό ταψάκι. Μοιράζουμε στη ζύμη τον χυμό ντομάτας, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τα μανιτάρια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε το speck και σερβίρουμε σε μερίδες.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο βιβλίο PIZZA – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΥΤΡΑ