ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό ρεβύθια
• 4 αυγά
• 100 γραμ. αλεύρι
• 200 γραμ. ξερή μυζήθρα
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
• 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
• αλάτι
• πιπέρι
• αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα ροδίτικα πιταρούδια με ρεβύθια, βράζουμε πρώτα τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Τοποθετούμε τα ρεβύθια λίγα- λίγα μέσα σε γουδί και τα σπάμε. Βάζουμε τα σπασμένα ρεβύθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια αν θέλουμε τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Τα σερβίρουμε ζεστά με ντιπ γιαουρτιού.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr